Rasbeschrijving 

Scottish Fold/Straight

Ras afkomst: Schotland 

De Scottish is Fold vrij zeldzaam in Europa. Ooit een Chinees kortharig kattenras met hangende oren, dat voor de consumptie werd vetgemest. Een spontane mutatie, te wijten aan een dominant gen, gekarakteriseerd door naar voren geplooide oorschelpen, werd voor het eerst in 1961 in Schotland gezien. Deze kat dankt zijn naam dan ook aan zijn 'folder Ears' (gevouwen oren).
 
 Gelijkmatig gebouwd, gedrongen, robuust, een ronde kat.Gewicht: 2,5 tot 6 kg. 


Karakter Scottish Fold/StraightDe Scottish Fold/Straight is een zeer rustige, zachtaardige en aanhankelijke kat. Ze houdt van mensen en past zich makkelijk aan. Ze is gezellig, speels en een ideale speelkameraad voor kinderen. De Scottish Fold komt goed overeen met andere katten en zelfs honden.


Ze zijn niet snel uit hun doen, ook in drukke gezinnen voelen ze zich prima op hun gemak. Ze zijn uitstekende speelkameraadjes voor kinderen.


Scottish Folds zijn verre van luidruchtig, ze gebruiken hun zachte stem niet veel. Hoewel ze graag aangehaald en geknuffeld worden, dringen ze zich niet tot vervelens toe op. Ze stellen gezelschap op prijs, maar ze kunnen ook goed een dagje alleen blijven.


Kleuren


De vacht kan alle kleuren hebben. Veelvoorkomende kleuren zijn: blauw, rood, zwart en creme, eventueel met wit en een tabbytekening, maar ook effen wit komt voor, de oogkleur is meestal koperkleurig of oranje.


Geschikt voor appartement?


Ja. Het zijn katten die zich makkelijk aanpassen.


Geschikt om lange tijd alleen te zijn?


Niet echt. Ze stellen gezelschap op prijs, maar ze kunnen ook wel eens goed een dagje alleen blijven.


Verzorging


De vacht is met een minimum aan verzorging in goede conditie te houden. Het is voldoende om de kat regelmatig te borstelen. Tijdens de rui kan een rubberen borstel of massagehandschoen dienst doen om de dode en losse haren te verwijderen. De oren kunt u af en toe schoonmaken.


verdere info
Fam van Dijk
Dronten
mail: koekediefje@gmail.com
06-45558118